Tekneler için en önemli konulardan biri olan tekne elektrik sistemleri her zaman hayati önem taşımaktadır. Teknedeki elektrik sistemi oluşturulurken kullanılan cihazlar ve sistemler en doğru şekilde analiz edilmeli, gerekli ölçümler yapılmalı, deniz ortamına uygun materyaller kullanılmalı ve profesyonel bir ekip tarafından montajı yapılmalıdır. Elektrik sistemi içindeki ufacık bir kablo pabucu bile size çok büyük sıkıntı yaşatabileceği hiç bir zaman unutulmamalıdır. Bu sebeple keşif her zaman çok önemlidir. Çünkü kurulacak sistem ve cihazın parçalarının konulacağı, kablolarının geçeceği ve montajının yapılacağı yer doğru belirlenirse, montaj kaynaklı arızaların oluşumu ve ilerde taktırılabilecek başka cihazlar için de en iyi tasarım ortaya çıkarılır. Zigzag Marine yapılan tüm montajlarda Elektrik Şemasını Çizerek her şeyi kayıt altına almaktadır. Zİgzag Marine olarak size bu konuda her türlü desteği verebilecek bilgi ve deneyime sahibiz. Sorularınız için bizi her daim arayabilirsiniz.
Teknede bulunan elektrik tesisatında iki kat izolasyonla kaplı, içerisinde çoklu tel bulunan kalay kaplı bakırdan yapılmış deniz şartlarına uygun marin kablolar kullanılmalıdır. Elektrikle çalışan cihaza gücün tam olarak iletilebilmesi için çapı yani kalınlığı uygun kablo seçilmelidir. Uygun olmayan veya gereğinden ince kablo kullanılması cihazın tam kapasitede çalışmamasına, arızalanmasına veya kablonun çekilen güce dayanamayarak aşırı ısınması sonucu elektrik kontaklarına yol açabilir. Buda teknelerde hiç bir zaman görmek istemeyeceğimiz yangına sebep olabilir. Kabloların geçeceği yerleri planlarken deniz suyunun gelmeyeceği, yağsız ve ısı yayan cihazlardan uzak olmasına dikkat edilmelidir. Kablo kanalı kullanılması kablonun dışardan gelecek hasara karşı korunması için gereklidir. Kablo bağlantıları deniz ortamına uygun olarak üretilmiş soket ve pabuçlarla yapılmalıdır.
Belirli zamanlarda bağlantı terminallerinin sıkılık kontrolünün yapılması gerekir. Çünkü teknede oluşan titreşimden dolayı bağlantılar gevşemekte ve hiç beklenmedik bir anda önümüze arıza olarak çıkmaktadır. Kablo bağlantı noktalarında görülen küflenme, paslanma ve çürüme gibi durumlarda buradaki pabuçlar ve soketler değiştirilmelidir. Zaman zaman özellikle kablo bağlantı noktaları ve pano bağlantılarını kontrol etmek yerinde olur. Akü kutup başlarında gevşeklik olmadığı ve temiz olduğu kontrol edilmelidir.